Un curs pentru toți colegii care realizează tratamente protetice cu ajutorul tehnologiilor digitale.
Fie că deții un sistem CAD CAM în cabinetul dentar, fie colaborezi cu un laborator care îți realizează digital restaurările protetice, forma preparațiilor dentare trebuie să se adapteze unor noi parametri care să permită o etapă de design cât mai scurtă și simplă și să conducă la restaurări precise, estetice, functionale și rezistente în timp.
Pentru prima dată în Romania ai ocazia să participi la un curs care va analiza în profunzime toate elementele implicate în realizarea unei restaurări digitale și modul în care acestea influențează forma preparației pe care tu trebuie să o oferi scannerului intraoral sau al celui de laborator.
Vom analiza cele 5 elemente fundamentale ale proteticii digitale și vom extrage elementele practice care să ne ajute să înțelegem noile cerințe pentru forma preparațiilor dentare:
1. SOFTWARE - orice sistem cad cam se bazează pe un software de design. Vom analiza modul în care ”gândește” software-ul designul unei restaurări protetice și parametrii pe care el îi folosește în procesul de design. Vom descoperi care sunt caracteristicile de formă ale unei preparații care să ofere software-ului ”câmp de lucru fără îngrădiri”. Veți descoperi că de cele mai multe ori problemele de design nu sunt generate de limitele software-ului ci de forma preparației dentare.
2. HARDWARE = mașina de frezat. Vom analiza procesul de frezare al unei piese protetice. Tipurile și dimensiunile frezelor folosite de mașină sunt extrem de importante. Preparăm dintele pentru o formă care să genereze un design ” frezabil” de către mașină. Unde ar trebui să fie zona de întâlnire dintre frezele dentare și cele ale mașinii? Bineînțeles că în forma preparației.
3. MATERIALELE - ce tipuri de materiale avem la dispoziție? Blocurile ceramice ( feldspatice, lithium disilicat, lithium silicat), zirconia, PMMAul, compozitele. Fiecare din aceste materiale are parametrii lui individuali de rezistență de care trebuie să ținem cont atunci când preparăm. Așadar vom analiza criteriile decizionale în alegerea materialului și adaptarea formei preparației în funcție de materialul din care va fi frezată restaurarea.
4. INSTRUMENTARUL - vom trece în revistă setul complet de instrumente pe care ar trebui să-l ai la dispoziție atunci când prepari pentru o restaurare CAD CAM. Îți voi prezenta setul personalizat de freze pe care l-am creat și cu care poți obține preparații care să reducă la minim munca în etapa de design.
5. TIPURI DE RESTAURĂRI ȘI TEHNICI DE PREPARARE - acum că știm care sunt cerințele unei preparații pentru CAD CAM vom parcurge pas cu pas cele mai importante tipuri de preparații: inlay, onlay, coroană lateral, coroană frontal, fațete, table top, endocrown și vom crea o fișă de preparație pentru fiecare dintre ele.
50% Complete
și vei fi la curent de fiecare dată când este publicat un articol pe blog